Onze infrastructuur

Dubbel datacenter

Multrix maakt gebruik van twee datacenters die onderling met redundante glasvezels zijn verbonden. Beide datacenters zijn op allerlei niveaus redundant uitgevoerd om de continuïteit te kunnen waarborgen. De datacenters zijn opgezet in een zogenaamde active-active opstelling. Dit betekent dat beide omgevingen onafhankelijk van elkaar kunnen opereren en tevens als elkaars back-up kunnen dienen. Het datacenter in Amsterdam is een eigen datacenter. In het datacenter van EU networks in Amsterdam beschikt Multrix over een eigen beveiligde omgeving.

Voor een verdere verhoging van de beschikbaarheid kunnen aanvullende technische oplossingen worden ingezet:

IBM server en storage

De server- en storage-infrastructuur van Multrix is gestandaardiseerd op IBM-technologie. De servers zijn alle voorzien van Intel-processoren, origineel RAM-geheugen. De IBM-servers hebben zich de afgelopen jaren bewezen op het gebied van duurzaamheid en performance. Door onze lange ervaring met deze hardware kunnen we snel hardware herstellen en weten we hoe we de maximale prestaties uit een server kunnen halen.

Microsoft

Multrix is een van de grootste afnemers binnen het Service Provider Licence Agreement programma van Microsoft in Nederland en was een van de eerste Microsoft Gold Partners voor de “Hosting Solutions Specialisation” en “Networking Infrastructure Solutions”. Multrix heeft diverse Microsoft Certified Specialisten aan het werk. Onze expertise zit met name op het gebied van Windows Server, Exchange, SharePoint, Office Communicator, System Center Operations Manager, MS SQL en het hosten van MS Dynamics (Navision, Axapta en CRM).

Citrix

Citrix is een leider op het gebied van virtualisatie. Dit geldt voor zowel servers als voor applicaties en desktops. Voor Multrix vorm Citrix al 10 jaar de basis voor onze virtuele desktop propositie. Multrix maakt binnen het Citrix-portfolio met name gebruik van de producten Xenapp, Xendesktop en Access Gateway. Verschillende medewerkers van Multrix zijn gecertificeerde Citrix administrators.

VMware

Voor onze server virtualisatie heeft Multrix gekozen voor de oplossing van VMware. De performance en functionaliteiten die VMware biedt, zijn wat ons betreft nog steeds superieur ten opzichte van de concurrenten. Multrix heeft een aantal VMware Certified Professionals in dienst en heeft de Enterprise Hosting partner status.

Meer gerenommeerde software

Naast de hiervoor genoemde software maken wij onder andere gebruik van gerenommeerde software van Trendmicro voor antivirus, Google Postini voor antispam en Smspasscode en RSA voor de (sms)token authenticatie en Prolin ServiceDesk voor de ondersteuning van onze interne processen.

Benieuwd hoe u meer grip kunt krijgen op de manier waarop uw organisatie werkt met applicaties, data, clouds, connectivity en devices?
Bel ons op 088-80 40 234 of contact ons op de volgende manieren.